Делян Добрев, председател на енергийната комисия в парламента, коментира отминалата година

...
Делян Добрев, председател на енергийната комисия в парламента, коментира отминалата година
Коментари Харесай

Добрев: Заради управлението на ПП външният дълг ще бъде удвоен. Домакинствата обедняха с 20 мрлд. лв

Делян Добрев, ръководител на енергийната комисия в Народното събрание, разяснява отминалата година във Facebook:

В последния ден на годината е време за равносметка. Това е моментът да създадем трезва оценка на миналата година и да отправим пожелания и очаквания за новата. 

Моята оценка за ръководството на " Продължаваме Промяната " и какъв брой ни коства тя е следната: 

- 30% надценка поради медиаторите при покупка на газ за 2,5 млрд лв. или чиста вреда за българското общество от 750 млн лв.. 

- 1 лев на литър свръхпечалба на Лукойл при 2,9 млрд литра консумация за интервала март - декември или чиста вреда за българското общество от 2,9 млрд лв.. 

- Забавяне на тегленето на дългова емисия от Асен Василев докара до по-високи разноски за лихви в размер на 1 млрд лв.. Дългът е с матуритет 5 и 7 години, т.е. чистата вреда нанесена персонално от Асен Василев е в размер на над 5 млрд лв.. 

- Според средносрочната фискална рамка на Министерство на финансите, поради финансовата политика на Асен Василев в идващите 3 години ще би трябвало да се изтегли нов дълг в размер на 38 млрд лв.. За съпоставяне, всички 24 държавни управления от 1985 година до в този момент са изтеглили сумарно чист дълг все още от 37 млрд лв.. Тоест единствено за 3 години ще удвоим дълга на България в номинална стойност. 

- Отдалечихме се от еврозоната. Това коства на страната ни 1 млрд лв. директни разноски на година.
-  Ангажиментът на " Промяната " за понижаване на въглеродните излъчвания от въглищни централи с 40% до края на 2025 година ще докара до директни загуби за Брутният вътрешен продукт в размер на 6 млрд лв. на година след 2025. 

- Двойно по-голямата инфлация от междинната за Европейски Съюз докара до обедняване на семействата с 20 милиарда лв.. 

Сумарната вреда за късото ръководство на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лв..
Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и евентуално Кирил и Асен посредством сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и така нататък Такъв теч на народен капитал няма даже по време на основаването на външнотърговските компании в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, в този момент я ограбиха двойно и тройно. 

Днес обаче е и ден за пожелания и очаквания за новата година. Моите за България са следните: 

- Повече в никакъв случай да не ни ръководят изпечените измамници от " Продължаваме Промяната ". 

- Да имаме държавно управление, а не нови предварителни парламентарни избори. 

- Да влезем в Еврозоната на 01.01.2024. Това ще донесе на страната ни ниски лихви, повече вложения, повече експорт, повече туристи, по-ниска инфлация, по-малко разноски за компаниите и безчет други изгоди... 

- Да влезем в Шенген. 

- Инфлацията да се укроти до под междинната за Европейски Съюз. Това ще спре обедняването и ще ни върне на пътя на увеличаващите се действителни приходи и пенсии. 

- А в персонално качество искам на всички здраве, шанс и триумфи. Дано свърши тази кървава война в Украйна и на света се възцари мир! 

На многая лета! 

 

31 Дек 2022263430 Дек 2022413129 Дек 2022135827 Дек 202280325 Дек 2022136824 Дек 20221310КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани28 Дек 2022167324 Дек 2022285529 Дек 2022114728 Дек 2022576
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР